Static Site Generator

Com a primer post de la nova web, parlaré dels Static Site Generators o generadors de webs estàtiques.
Perquè tenir una web estàtica? doncs perquè el hosting que inclou el registre del domini és bàsic i sense pagar més no puc allotjar webs dinàmics fent servir CMS tant coneguts com ara wordpress.

A pesar de les seves limitacions, com per exemple no poder fer login, gestionar comentaris i demés, segurament deuen tenir els seus avantatges, dic jo que seran més eficients que els dinàmics i econòmics i ecològics. :-)

Per fer aquesta web he estat comparant diferents generadors de webs estàtiques. Com sempre, m’he fixat en la seva llicència, comprovant que fos programari lliure per tenir la llibertat de revisar, modificar i adaptar el que necessiti.

He vist moltes, moltíssimes opcions, però les principals que crec val la pena destacar son:

El que més m’ha agradat ha estat Jekyll, tot i que amb les gems de Ruby i el meu linux no ens portem gaire bé.
Hugo està molt bé, però al final m’he sentit més còmode amb Hexo.

Trobo que hexo és més senzill i té una documentació clara i consisa, seguint una mica l’estil KISS. Sembla que Hexo sigui més usat en zones asiàtiques per la quantitat de temes en xinès o japonès (no sóc capaç de distingir-los)😅 que he vist però jo m’he decantat per aquest.